10 Romantických destinací v Evropě

Valentýn se nezastavitelně blíží a co by bylo lepšího, než strávit tento den s partnerem na některém z nejromantičtějších míst Evropy? Zde pro tebe máme seznam deseti destinací, které ti pomohou vytvořit nezapomenutelné vzpomínky, prožít romantické momenty a prozkoumat společně s tvoji drahou polovičkou zase nový kousek světa.

Paříž
1. Paříž, Francie

Jako první musí na seznam zaručeně přijít Paříž, které je také přezdíváno “město lásky”. Jedná se o město s bohatou kulturou a historií, které se prolíná s moderními prvky a unikáty tohoto města asi nemusím nikomu představovat. Louvre, Eiffelovka, Vítězný oblouk,… asi to všichni známe. Mimo krásných památek, skvělého jídla a pití se zde můžeš těšit na skvělou atmosféru, romantická zákoutí, krásné západy slunce a nekonečné výhledy na město. Paříž prostě srší láskou a to nejen na Valentýna! 

Benátky
2. Benátky, Itálie

Úzké uličky plovoucích Benátek připomínají občas trošku labyrint, ale mají své kouzlo. V každém zákoutí tě něco překvapí, ať už je to skvělý podnik, hezký výhled, nebo nějaká památka. Ať už se vydáš jakoukoliv uličkou v Benátkách, rozhodně neprohloupíš. Benátky jsou známé svou romantickou atmosférou, historií, kanály, na kterých se můžeš plavit v gondolách a krásnými mosty. Tohle všechno dohromady vytváří perfektní místo na valentýnský výlet. A pokud by sis chtěl svůj trip trošku okořenit, vyraž lodí na ostrov Burano. Ten je známý pastelově barevnými domky, na které je opravdu krásná podívaná.

Santorini
3. Santorini, Řecko

Když se řekne ta pravá romantika u moře, většina z nás si představí řecký ostrov Santorini. Bílé domky s modrými střechami na útesech nad Egejským mořem vytvářejí pohádkový pohled, na který se denně chodí dívat tisíce lidí a to zejména při kouzelných západech slunce. S partnerem si na Santorini můžeš kromě hezkých výhledů vychutnat klidnou atmosféru, krásné pláže a vynikající řeckou kuchyni. Tento ostrov patří k těm luxusnějším, čemuž také odpovídá i kvalita ubytování a jeho cena. Pokud holduješ přepychu a vidíš se na terase v soukromé vířivce při západu slunce, tento ostrov je pro tebe jako dělaný. 

Barcelona
4. Barcelona, Španělsko

V Barceloně si na své přijde snad naprosto každý. Propojení moderního města s historií, památkami a relaxem na pláži. Živá a přátelská povaha místních vám dodá příjemný pocit přijetí. S partnerem navíc můžeš večer vyrazit do víru velkoměsta na drink, dva,… nebo i klidně i víc! Pak by se však mohlo stát, že skončíš na místní párty, kde rozhoupeš svoje boky do rytmu španělských písní jak nikdy předtím. Jak už ti z popisu asi došlo, klidu si tu moc neužiješ. Pokud ale přes den stojíš o krásné památky a v noci o divočinu, tohle město bude pro tvůj Valentýn jak ušitý. 

Bruggy
5. Bruggy, Belgie

Méně známé městečko Bruggy v Belgii tě díky svým gotickým stavbám a malebným kanálům přenese do pohádkového světa. Procházky po kamenných mostech, romantické večeře v historických restauracích a vůně belgické čokolády linoucí se po městě vytvářejí nezapomenutelný valentýnský zážitek. Bruggám se dokonce přezdívá město milenců. 

Salzburg
6. Salzburg, Rakousko

Pokud stojíš o klidné město v horách s hezkými památkami, bohatou historií a kouzelnými výhledy, v Salzburgu by se ti opravdu mohlo líbit. Jedná se totiž o jedno z nejkrásnějších a nejhistoričtějších měst ve střední Evropě. Není proto divu, že je toto místo častým cílem pro romantické výlety a jedinečné zážitky. Kromě samotného Salzburgu určitě nezapomeň navštívit okolní hory a jezera. A pokud jsme tě stále k návštěvě nepřesvědčili, tak ti ještě řekneme, že se Salzburg nachází nedaleko českých hranic. Takže výlet sem nemusíš ani plánovat dlouho dopředu. Stačí sednout do auta a za pár hodin jsi tu. Ideální na last-minute valentýnské překvápko. 

Budapešť
7. Budapešť, Maďarsko

Budapešť je cenově dostupná a hlavně krásná varianta valentýnské destinace. Svého partnera můžeš ohromit krásnými výhledy na Dunaj, procházkami po historickém městě a nebo třeba vyrelaxovaným odpolednem v místních termálních lázních. Pokud si chceš s partnerem užít hezký večer, doporučuji vyrazit na plavbu po Dunaji. V ceně plavby je navíc i neomezené prosecco – a to se vyplatí! Budapešť kombinuje romantiku, cenovou dostupnost, historii a moderní město s příjemnou atmosférou. 

Řím
8. Řím, Itálie

Jedno z našich nejoblíbenějších evropských měst a zároveň město, které na tomto seznamu rozhodně nesmí chybět – Řím. Památky, bohatá kultura, vynikající podniky, usměvaví italové a vášnivá atmosféra nabízí nekonečné možnosti pro romantické chvíle s drahou polovičkou. Procházky po římských fórech, návštěva Kolosea a večeře u svíček v tradičních trattoriích jsou prostě definicí pro nezapomenutelný Valentýn.

Valletta
9. Valletta, Malta

Ostrovní ráj v azurovém středozemním moři, který toho má spoustu co nabídnout. Ano, řeč je o Maltě. Nejen, že se tam na Valentýna se svou polovičkou ohřejete, ale užijete si tam i krásné pláže, přírodu a klid v kombinaci s historickým městem a kouzelnými uličkami, které vás provedou těmi nejhezčími památkami na ostrově až k místnímu přístavu. Těšit se můžeš i na fajn podniky a celkově ostrovní atmosféru, která je pro nás uspěchané středoevropany vždy relaxující. Vallettu si prostě zamiluješ.

Laponsko
10. Laponsko, Finsko

A z úplně jiného šálku tu máme Laponsko. Návštěva tohoto místa rozhodně stojí za to, však pořádně se plácneš přes kapsu. Jedná se o naprosto odlišný a unikátní zážitek, zalitý sněhem a nezapomenutelnou atmosférou. Procházky v závějích, bruslení, jízda na psím spřežením, návštěva vesničky Santa Clause a nebo třeba pozorování polární záře. Ubytovat se navíc můžeš v iglú se skleněnou střechou, saunou a vířivkou, což v tom mrazu bodne. To všechno Laponsko dělá naprosto ideálním místem k valentýnské návštěvě. 

cestuj levně po světě

Jsme Kája a Filip z @levneposvete

Pár mladých cestovatelů a studentů, kteří milují nové výzvy, dobrodružství a hodně muziky za málo peněz. Naším cílem je ukázat světu, že low-cost cestování není žádná věda. Proto tvoříme dovolené na míru a cestovatelský kurz, kde se můžeš naučit cestovat levně i ty!

Naše služby

Vždy jako první!

Upozornění na novinky ze světa cestování, slevy a nové příspěvky na blogu