Na těchto 10 aplikací nedáme při cestování dopustit. Inspiruj se!

Pomohou ti s výběrem vhodného ubytování, se samotnou cestou a také třeba s balením zavazadel nebo komunikací s místními lidmi. Mobilní aplikace ti během vysněné dovolené mohou zkrátka zásadně pomoci vyhnout se častým problémům. Sepsali jsme jich pro tebe hned deset a jako bonus ještě přidali slevový kód na jednu z nich.

Paříž
1. Google Mapy

Podle map od Googlu už zřejmě cestoval každý. Věděl si však, že si přímo v aplikaci můžeš vytvořit seznam míst, která během dovolené plánuješ navštívíš? Ke každému takto uloženému místu si můžeš také později připsat krátkou poznámku – nikdy tak už nezapomeneš, čím tě místo zaujalo nebo naopak zklamalo. Seznamy také můžeš sdílet se spolucestujícími.

2. Google Překladač

S překladačem od Googlu porozumíš prakticky všemu. A nezáleží, jestli si zrovna na místě s kvalitním připojením k internetu nebo na civilizací nepolíbeném ostrově – aplikace totiž dokáže fungovat také off-line. Skvělou vychytávkou je pak funkce umožňující překládat texty přímo z fotografie. To určitě oceníš v situaci, kdy se potřebuješ rozhodnout rychle – třeba při rychlém přestupu na navazující spoj.

3. Airalo

Tahle aplikace ti pomůže zůstat online kdekoliv na světě, aniž bys musel platit přemrštěné částky za roaming. Nabízí široký výběr eSIM karet od různých operátorů z celého světa, tudíž si vždy můžeš vybrat takový tarif, který nejvíce odpovídá tvým potřebám. Výhodou také je, že můžeš snadno měnit a přidávat telefonní čísla – zcela jistě se tak vyhneš často komplikovanému shánění fyzických SIM karet. A pozor! Pokud zadáš kód KAJAAF0500, získáš na svou první objednávku slevu.

4. Wolt a Foodora

S touhle klasikou se v pohodě najíš také na cestách. Stačí si vybrat z nabídky místních restaurací, objednat a autentická místní gastronomie přijede rovnou až k tobě. Díky Woltu či Foodoře zkrátka ušetříš cenný čas a energii na objevování dalších zajímavých míst. Využít také můžeš služeb některých lokálních společností – doporučit můžeme např. Glovo (najdeš ho ve zhruba pětadvaceti zemích napříč celou Evropou) či Foodpandu (tu najdeš ve zhruba deseti asijských zemích).

5. Rome2Rio

Hledání nejvýhodnějšího dopravního spojení snad nikdy nebylo snazší. Stačí zadat, odkud kam se chceš dostat a o zbytek se už tahle aplikace postará sama. Porovná všechny dostupné typy dopravy a nabídne ti několik možností, které se liší podle ceny či doby trvání cesty. Na jednom místě také najdeš spoustu dalších užitečných informací včetně časů odjezdů a příjezdů.

6. Booking

V našem přehledu určitě nesmí chybět ani Booking, který nabízí přehled takřka nekonečného množství ubytovacích zařízení po celém světě. Díky intuitivnímu rozhraní a užitečným recenzím ti pomůže najít takové ubytování, které vyhoví tvým představám ale zároveň nezruinuje tvojí peněženku. A pozor! Pokud chceš ušetřit ještě o něco víc, použij mobilní aplikaci místo desktopové verze. Ceny tam bývají ještě nižší.

7. Grab

Tuhle aplikaci oceníš při toulkách po jihovýchodní Asii – pokud teda preferuješ spolehlivý a pohodlný způsob dopravy. Vybírat můžeš z celé řady možností a zároveň máš vždy jistotu, že se svezeš s prověřeným řidičem. Určitě také oceníš, že Grab rozváží jídlo z místních restaurací a nebude mít problém dovést ani nákup z obchodu. Vše navíc podle nás za opravdu nízké ceny.

8. AllTrails

Aplikace AllTrails je skvělým průvodcem pro milovníky přírody a outdoorových aktivit, kteří hledají nové a zajímavé turistické trasy. Nabízí rozsáhlou databázi tras pro pěší turistiku, horskou cyklistiku či běhání po celém světě, díky čemuž ti umožní zažít úplně nová dobrodružství. Součástí jsou navíc také interaktivní mapy, tudíž v přírodě se už jen tak neztratíš.

9. Park4Night

Pokud rád cestuješ s obytňákem nebo to alespoň v dohledné době plánuješ, tuhle aplikace bys měl určitě vyzkoušet. Najdeš v ní přehled parkovišť, tábořišť a dalších podobných lokalit po celém světě, které využiješ zejména k poklidnému přenocování. Určitě oceníš přehled dostupného vybavení a také recenze a tipy dalších návštěvníků. Ale pozor! Protože obsah tvoří samotní uživatelé, informace
v aplikaci nemusí být zcela aktuální. Proto si je vždy ještě raději ověřuj.

10. PackPoint

S touhle aplikací už na nic důležitého nezapomeneš. Teda alespoň co se týče obsahu tvého cestovního zavazadla. Stačí zadat název destinace, délku pobytu a plánované aktivity – o zbytek se už aplikace postará sama. Nabídne ti doporučení ohledně vhodného oblečení, obuvi a dalšího vybavení mimo jiné na základě očekávaného počasí a aktivit, které sis sám naplánoval. Díky tomu budeš vždy na vše připraven.

Tak co? Jakou aplikaci musíš okamžitě vyzkoušet?

cestuj levně po světě

Jsme Kája a Filip z @levneposvete

Pár mladých cestovatelů a studentů, kteří milují nové výzvy, dobrodružství a hodně muziky za málo peněz. Naším cílem je ukázat světu, že low-cost cestování není žádná věda. Proto tvoříme dovolené na míru a cestovatelský kurz, kde se můžeš naučit cestovat levně i ty!

Naše služby

Vždy jako první!

Upozornění na novinky ze světa cestování, slevy a nové příspěvky na blogu